מתכון אטריות בוטנים חשוב מאד שתכירו.
ההקדמה תעסוק בחשיבות החלבון בארוחה.
וכיצד אטריות בוטנים מהוות מקור טוב לכך.
אטריות בוטנים הן גם מנה נהדרת להכנה בבית כי הן קלות להכנה ולא יקרות.
המרכיב העיקרי במנה זו הוא בוטנים, המהווים מקור מצוין לחלבון לארוחה.
בבקשה עוד מאמרים שאתם צריכים לקרוא:
- מתכון אינגליש קיק חלבית הוספת חלב אף פעם לא הרסה אף מתכון להפך
- מתכון אורז מלא עם גרגירי דרכים לא שיגרתיות ליהנות מחומוס
מאמר זה יראה לך שלוש דרכים שונות
להוסיף חלבון למנת אטריות הבוטנים התאילנדית שלך.
אטריות בוטנים הן מאכל תאילנדי פופולרי שניתן להכין עם מגוון מרכיבים.
בהתאם למה שיש לכם במזווה ולכן לא תצרכו לקנות.
המתכון הזה מיועד למנת אטריות בוטנים בסגנון אסייתי.
זה מושלם עבור אלה שרוצים להוסיף חלבון לאטריות הבוטנים התאילנדיות שלהם.
או סתם רוצים משהו שונה מהכריך הטיפוסי של חמאת בוטנים וג'לי.
המרכיבים העיקריים הם בוטנים טחונים, אטריות אורז, רוטב סויה וסוכר.
. המתכון כולל גם ביצים, בצל ירוק וכוסברה לתוספת טעם.
המתכון פשוט יחסית להכנה ולוקח כ-20 דקות מתחילתו ועד סופו.
אתה יכול למצוא את כל המרכיבים בחנות המכולת המקומית שלך או בשוק האסייתי.
פריימר אטריות בוטנים
אטריות הן מזון בסיסי במקומות רבים בעולם.
ניתן להכין אטריות מקמח חיטה, קמח אורז, או אפילו כוסמת.
בוטנים הם חטיף בריא וטעים שנאכל לעתים קרובות עם חמאת בוטנים או רוטב שוקולד.
אפשר להשתמש בבוטנים גם להכנת אטריות!
תהליך הכנת אטריות בוטנים דומה מאוד לתהליך הכנת אטריות רגילות.
ההבדל היחיד הוא שבמקום להשתמש בקמח חיטה, משתמשים בבוטנים!
אפשר להשתמש בבוטנים במקום כל סוג אחר של קמח.
ותקבלו סוגים שונים של אטריות תלוי באיזה סוג אתם משתמשים.
אטריות בוטנים הן חלופה מצוינת לאטריות רגילות.
הם פשוטים וקלים להכנה.
אם אתה רוצה לבשל אותם בבית, תצטרך:
- 1/4 כוס חמאת בוטנים
- 1/2 כוס מים רותחים
- 2 כפות רוטב סויה או תמרי
- 3 כפות שמן שומשום או שמן צמחי
אתה יכול גם להוסיף כמה ירקות כמו גזר, כרובית, כרוב וברוקולי.
אתה יכול גם להוסיף חלבון כמו עוף או שרימפס אם אתה רוצה לעשות את זה יותר משמעותי.
. ואז פשוט להרתיח את האטריות כ-5 דקות והן יהיו מוכנות!
למה הכותרת?
המתכון הזה שונה מכל מתכון אחר של אטריות בוטנים.
זה קצת יותר קשה להכנה, אבל זה שווה את זה כי הטעם יהיה בלתי נשכח.
מכינים את הרוטב:
- מניחים סיר על אש בינונית ויוצקים פנימה
- 1/2 כוס מים,
- 1/2 כוס רוטב סויה,
- 3 כפות סוכר ו-2 כפיות ג'ינג'ר מגורר.
- מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים
- במשך 10 דקות או עד שהסוכר נמס.
- מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את האטריות:
מבשלים במשך 3 דקות או עד לריכוך
ולאחר מכן שוטפים במים קרים כדי להפסיק את תהליך הבישול
מניחים אטריות בקערה ויוצקים עליהן רוטב כדי שיכסו לגמרי ברוטב.
מתכוני אטריות בוטנים *רעיונות כלליים מה אפשר לעשות עם המתכון*
אטריות בוטנים הן מאכל פופולרי במדינות מזרח אסיה כמו סין, מלזיה ואינדונזיה.
בחלק זה, נחקור כיצד להכין אטריות בוטנים.
השלב הראשון הוא להרתיח את האטריות לפי הוראות האריזה.
לאחר שהאטריות מבושלות, מערבבים אותן עם רוטב לבחירתכם.
כמה רטבים פופולריים לאטריות בוטנים כוללים רוטב סויה ושמן שומשום
או רוטב צדפות וחומץ ועוד כל מיני רעיונות.
השלב הבא הוא להוסיף בצל ירוק ובוטנים קצוצים על המנה לפני ההגשה.
ישנן דרכים רבות אחרות שבהן תוכל ליהנות גם מהמתכון הזה!
אתה יכול להוסיף עוף או שרימפס עבור חלבון נוסף.
או שאתה יכול להשתמש בסוגים אחרים של פסטה במקום ספגטי רגיל אם תרצה.
אטריות בוטנים הן מאכל פופולרי במטבח הסיני.
מתכונים לאטריות בוטנים יכולים להשתנות בהתאם לאזור ולהעדפת הטבח.
מתכונים אלה נעים בין מוקפץ, למבושל, לטיגון עמוק.
הם גם מגיעים במגוון דרכים כמו מרקים, סלטים ואפילו קינוחים.
אטריות עשויות ממרכיבים שונים כמו קמח אורז, קמח חיטה או עמילן טפיוקה.
לאחר מכן מרדדים את הבצק שטוח עם מערוך.
לפני שחותכים אותו לרצועות דקות עם סכין או מכונת פסטה.
המוצר המוגמר מבושל או מטוגן לפני שהוא מוגש עם רוטב או מרק
ומעוטר בירקות כמו גזר, בצל ירוק ועלי כוסברה.
הרטבים הנפוצים ביותר עבור אטריות בוטנים.
הם אלו המבוססים על רוטב סויה, אך יש גם וריאציות אחרות כמו רוטב צדפות.