מתכון אורז מלא הוא דרך מצוינת ליהנות מחומוס.
דגנים מלאים הם אלטרנטיבה בריאה יותר לדגנים מזוקקים.
הם עשירים בסיבים, ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים אחרים.
דגנים מלאים נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב.
סוכרת מסוג 2 וסוגי סרטן מסוימים. זה גם עוזר בהורדת רמות הכולסטרול.
מכיוון שתכולת הסיבים הגבוהה מסייעת לעיכול ומאטה את ספיגת הסוכר לזרם הדם.
היתרונות של אכילת אורז מלא הם רבים וכוללים רמות אנרגיה מוגברות.
בבקשה מאמרים נוספים פה:
- מתכון עוגת שוקולד אגוזים המתכון שאוהבי השוקולד יכינו בכל יום
- מתכון אפונה עם כדורי בשר יש לכם בשר טחון המתכון המושלם
מתכון אורז מלא סיכון מופחת למחלות לב ושיפור העיכול
אחת הדרכים ליהנות מחומוס היא על ידי מריחה על פריכיות אורז מלא עבור חטיף בריא.
השילוב של פחמימות מהאורז וחלבון מהחומוס בחומוס ישמור על שובע לאורך זמן.
דרך נהדרת נוספת ליהנות מחומוס היא כמטבל לירקות חיים.
הסיבים הצמחיים עוזרים לך להרגיש שובע מהר יותר.
תוך שהם מספקים חומרים מזינים חיוניים שהגוף שלך צריך כדי להישאר בריא.
מדוע כדאי לאכול אורז
מתכון האורז המלא הוא מנה מושלמת להכנה ביום קר.
אתה יכול להשתמש בו להכנת מנות שונות, כמו סושי או אורז מטוגן.
חומוס הוא המטבל הפופולרי ביותר בעולם. זה קיים כבר מאות שנים וזה טעים!
תוכלו ליהנות מחומוס עם פיתות, ירקות או קרקרים ותוכלו להשתמש בו.
גם כתוספת למאכלים האהובים עליכם.
בחלק זה נדבר על היתרונות של אכילת אורז וכמה מהדרכים הטובות ביותר לבשל אותו.
אורז הוא מזון בסיסי עבור אנשים רבים. הוא דל בשומן ועשיר בחומרים מזינים.
ניתן לאכול אורז עם מגוון מנות וטעמים מה שהופך אותו לתוספת מצוינת או למנה עיקרית.
ישנן דרכים רבות ושונות לבשל אורז, אך הדרך הנפוצה ביותר היא להשתמש בסיר אורז.
תנורי אורז נוחים מכיוון שהם נכבים אוטומטית כשהם מסיימים לבשל את האורז שלך.
כך שאתה לא צריך לדאוג לבישול יתר.
או לשכוח שהשארת אותו על הכיריים בזמן שאתה יוצא לסידורים.
כמה דרכים אחרות לבשל אורז ללא שימוש בסיר אורז.
כוללות מים רותחים בסיר עם מכסה, הנחת הגרגירים הלא מבושלים למים רותחים.
ואז הוספת מלח וחמאה או מרגרינה ברגע שהמים חוזרים לרתיחה.
אידוי הגרגירים שלך על ידי הנחתם בתוך סיר.
מתכונים מעניינים
הנה מתכון מעניין:
- אורז חום
- מים
- סיר/מחבת
- מלח
- כלי בישול
- תבלינים אופציונליים
- ירקות אופציונליים
- קישוט אופציונלי
- נוזל אופציונלי
- זמן
- כפית שימושית
- כוס מדידה
- מלקחיים
- כף
כך תכינו את המתכון הזה:
- מניחים אורז חום בסיר או במחבת עם מלח ומים
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-25 דקות
- מסירים מהאש ומניחים לעמוד 10 דקות לפני ההגשה
- תבלינים לבחירה: כמון, פפריקה, אבקת שום, מלח, פלפל
- מניחים אורז חום בסיר או במחבת, מוסיפים מים ומלח
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות
- או עד שהמים נספגים והאורז מבושל.
- מגישים עם חומוס, שמן זית, מיץ לימון, שום וירקות (לא חובה)
- תבלינים לבחירה: כמון, פפריקה, כורכום