מתכון להכנת מטבוחה מאכל טעים שכדאי להכין.

מטבוחה הוא מאכל העשוי מבשר וירקות.

זהו אחד המאכלים הנפוצים ביותר במרוקו.

לא ברור מתי נוצרה המטבוחה לראשונה, אבל היא הפכה פופולרית במאה ה-20.

המרכיבים העיקריים הם תפוחי אדמה, בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה ורוטב עגבניות.

אפשר להגיש עם לחם או אורז.

מאמרים נוספים ממש כאן:

מתכון להכנת מטבוחה בשלבים פשוטים
מתכון להכנת מטבוחה

מטבוחה הוא מאכל מרוקאי מסורתי המכונה גם "קוסקוס מרוקאי".

הוא מורכב מסולת או אורז משובח, ירקות ובשר.

המילה "מטבוחה" מגיעה מהמילה הערבית "טאבולה" שפירושה "חיטה מרוסקת".

המנה הוכנה במקור עם חיטה, אך כיום מכינים אותה לרוב עם סולת או אורז משובח.

 מה זה Matbouha ולמה זה כל כך פופולרי?

מטבוחה הוא מאכל מרוקאי מסורתי, שראוי לפופולריות שלו.

הוא מוגש בדרך כלל כמתאבן או כנשנוש וניתן לאכול אותו חם או קר.

הוא עשוי מביצים מטוגנות, תפוחי אדמה מטוגנים.

בצל מטוגן ותערובת של עשבי תיבול טריים.

(פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק ומערבבים יחד עם מיץ לימון.

המנה מוגשת באופן מסורתי בקערה עם לחם בצד לטבול ברוטב.

מטבוחה הוא מאכל שמקורו במרוקו. זוהי ארוחה מתובלת ומתובלת.

העשויה מבשר בקר טחון ואורז. המנה פופולרית כי היא בריאה, ממלאת וקלה להכנה.

המתכון ל-Matbouha משתנה ממשפחה למשפחה.

אבל יש כמה מרכיבים כלליים המשמשים בכל מתכון.

הראשון מבין המרכיבים הללו הוא בדרך כלל עלי פטרוזיליה טריים.

אשר לרוב קצוצים דק. הבאים ברשימה יהיו בצל שגם הוא קצוץ דק.

ושום שצריך לטחון או לכתוש לפני שמוסיפים לסיר עם שאר המרכיבים.

הבא ברשימה יהיה בשר בקר או טלה טחון (שאפשר להחליף גם בעוף).

שהושחמו במחבת לפני שהוסיפו לסיר.

מנה זו דורשת גם עגבניות, חומוס משומר, שעועית ירוקה משומרת.

ושעועית אדומה משומרת וכן רסק עגבניות ואבקת פפריקה לטעם.

כך הכינו מתכון מטבוחה

מטבוחה הוא מאכל מרוקאי פופולרי מאוד.

הוא עשוי מתערובת של ביצים ורוטב עגבניות ומוגש עם לחם או אורז.

משמעות המילה מטבוחה בערבית היא "חבטה".

המתייחסת לאופן שבו הביצים מעורבות יחד עם רוטב העגבניות.

המנה הזו קיימת כבר מאות שנים וההיסטוריה שלה ארוכה.

אבל יש הרבה וריאציות שונות של המתכון בהתאם למקום מגוריכם במרוקו.

ברוב משקי הבית המרוקאים אוכלים את המנה הזו לארוחת בוקר.

או כארוחת צהריים קלה במהלך הרמדאן.

מקובל גם לאכול אותו כמתאבן לפני ארוחת הערב או אפילו כנשנוש במהלך היום.

ישנם שלושה סוגים של מטבוחה: ירוק (ללא עגבניות), אדום (על בסיס עגבניות).

וחום (ביצים מבושלות ואז מטוגנות).

מטבוחה הוא מאכל מרוקאי המוגש באופן מסורתי כחלק מארוחת החג של עיד אל פיטר.

המנה מורכבת משלושה מרכיבים לפחות:

המתכון המסורתי כולל בשר, קמח חומוס ומים ליצירת חומר דמוי בצק הנקרא "מ'סמן".

לאחר מכן מרדדים את הבצק הזה לחבלים ארוכים ועוטפים את הבשר בשכבות לסירוגין.

השלב האחרון הוא להוסיף את הירקות על גבי הבצק המרודד.

למתכון הזה בחרתי בעוף כמרכיב העיקרי שלי.

אני אשתמש בתפוחי אדמה עבור הירקות שלי כי הם זמינים יותר.

מאשר חצילים או דלעת ברוב חנויות המכולת.

נגישות