מתכון פונדו גבינה הוא מאכל שוויצרי שהוא חלק מהמורשת שלהם.
זה לא רק שוקולד אלא ניתן להכין עם כל סוג של גבינה.
פונדו גבינה מיוצר בדרך כלל על ידי המסת גבינה ביין, יין לבן או בירה.
ולאחר מכן הוספת מרכיבים אחרים כגון שום, עשבי תיבול ותבלינים.
לעולם אין להגיש פונדו גבינה בסיר על הכיריים כי זה יגרום לגבינה להתגבש ולהישרף.
הדרך הטובה ביותר להגיש אותו היא בסירים אישיים המוצבים בקערות קטנות של מים חמים.
עוד מאמרים מעניינים פה:
- מתכון עוגת שוקולד אגוזים המתכון שאוהבי השוקולד יכינו בכל יום
- מתכון פסטה עם בשר מעושן ושמנת פסטה לא שגרתית לארוחת צהריים קלילה
הדבר הראשון שאתה צריך עבור המנה הזו
הוא גבינה שוויצרית איכותית כמו Gruyère או Emmental.
אשר זמינים ברוב חנויות המכולת גם בארץ.
פונדו גבינה הוא יותר מסתם שוקולד וחלק חשוב מהמורשת של שוויץ.
פונדו גבינה הוא מאכל שוויצרי מסורתי. הוא מורכב מגבינה מותכת.
ולעיתים ממרכיבים אחרים שמתבשלים על ידי טבילת מזלגות ארוכי גבעול בתערובת.
פונדו גבינה הומצא בסוף המאה ה-19 על ידי יצרני גבינה שוויצרים.
שהיו להם גבינה נוספת ורצו למכור אותה במהלך חודשי החורף.
בשוויץ, פונדו גבינה הוא מאכל פופולרי לחגים כמו חג המולד.
ערב השנה החדשה ויום האהבה ועוד חגים נוספים.
היתרונות של פונדו גבינה
פונדו גבינה הוא מאכל פופולרי מאוד בשוויץ ובצרפת.
זה מיוצר באופן מסורתי עם גבינה שוויצרית ויין לבן, אבל יש הרבה וריאציות.
הנה כמה מהיתרונות של פונדו גבינה:
- פונדו גבינה יכול ליהנות על ידי צמחונים
- מכיוון שהוא אינו דורש בשר כדי להפוך אותו לטעים
- ניתן להגיש פונדו גבינה עם מגוון ירקות לתוספת טעם ותזונה
- פונדו גבינה מושלם למסיבות כי ניתן להכין אותו
- מבעוד מועד ולחמם על הכיריים או בתנור
פונדו גבינה הוא מאכל פופולרי בשוויץ, והוא מוגש לרוב כמנה ראשונה של ארוחה.
זה נעשה על ידי שילוב של גבינה, יין וקירש עם חומר עיבוי כמו עמילן תירס או קמח.
את התערובת מחממים עד שהיא הופכת סמיכה וקרמית.
פונדו גבינה קיים כבר מאות שנים ורבים מכירים אותו.
אבל הוא הפך פופולרי רק בצפון אמריקה לאחרונה.
זה הוצג במקור לארה"ב על ידי מהגרים שוויצרים.
שרצו לחלוק את המנה האהובה עליהם עם ארץ הולדתם החדשה.
בשוויץ, פונדו גבינה מלווה באופן מסורתי בקוביות לחם או פרוסות בגט.
שטובלים בתערובת הגבינה לפני האכילה.
תוספות אחרות כוללות תפוחים, אגסים, ענבים, עגבניות שרי.
תפוחי אדמה מבושלים או בייבי גזר (המכונה "צ'יפס"), חמוצים או קורנישונים (קורנישונים).
ופריטים מלוחים כמו קוביות חזיר או חתיכות קטנות של נקניק מבושל.
המאכלים הטובים ביותר להגשה עם פונדו גבינה
פונדו גבינה הוא לא רק לשוקולד. ניתן להגיש פונדו גבינה.
עם מגוון מאכלים, כולל פירות, ירקות ולחמים.
פונדו גבינה הוא מאכל שוויצרי פופולרי שמכינים בדרך כלל עם גבינה, יין ושום.
ניתן להגיש עם מגוון מאכלים, כולל פירות, ירקות ולחמים.
ניתן להשתמש בסיר הפונדו לבישול רוטב הגבינה או להמיס אותו על הכיריים בסיר.
כך או כך, יש להתבשל כ-10 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתפתח.
פונדו גבינה הוא מאכל שוויצרי שעשוי בדרך כלל מגבינה מותכת ויין.
זה מוגש בדרך כלל עם קוביות לחם, פרוסות תפוחים ופירות אחרים.
המאכלים הטובים ביותר להגשה עם פונדו גבינה הם:
- קוביות לחם
- פרי
- סלמי
- חזיר
- בשרים מבושלים
5 טיפים למתכון לפונדו גבינה מושלם
מתכון לפונדו גבינה הוא לא רק פונדו שוקולד.
זוהי מנה שיש לה היסטוריה, תרבות וגיוון משלה.
אז לפני שאתם צוללים להכנת מתכון פונדו גבינה הראשון שלכם.
הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להכין את המתכון המושלם:
- פונדו גבינה הוא מאכל שהרבה פעמים מתעלמים ממנו
- זה לא מתכון הפונדו הפופולרי ביותר, אבל זה צריך להיות
- פונדו גבינה קל להכנה ומושלם לארוחת ערב או למפגש משפחתי
- מאמר זה ייתן לכם חמישה טיפים
- להכנת מתכון פונדו גבינה הטוב ביותר, כמו גם מתכון לנסות.
- הגבינה הטובה ביותר לפונדו גבינה היא Gruyère או Emmental
- כי יש להם טעמים חזקים המשלימים זה את זה כאשר הם נמסים יחד
- הוסיפו יין לתערובת הגבינה שלכם
- מה שייתן לה טעם נוסף וגם יעזור לה להימס טוב יותר
- גבינות מיושנות כמו גאודה נהדרות בפונדו גבינה
- כי הן התיישנו ופיתחו טעמים מורכבים שיכולים להחזיק מעמד בחום
- מבלי להפוך למלוח מדי או לטעום חד.
- הוסף מעט אבקת שום לתערובת שלך כדי להוסיף
- עוד טעם מבלי להוסיף יותר מדי מליחות וגם הוסף קצת אגוזים.